Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

#selfies

        Φέτος στην ενότητα “ο εαυτός μου” αποφασίσαμε να γίνουμε λίγο πιο σύγχρονοι. Έτσι, επιστρατεύσαμε τα κινητά μας για να βγούμε φωτογραφίες,
20140929_104506
αλλά και να περιγράψουμε τους εαυτούς μας στο κινητό-κατασκευή που φτιάξαμε. Ετοιμάζουμε τη βάση με χαρτόνι μαύρο και μετά συνθέτουμε τα περιεχόμενα –κουμπιά. Τα παιδιά  συμπληρώνουν τα περιεχόμενά τους, τα κόβουν περιμετρικά και στις διακεκομμένες γραμμές και μετά τοποθετούμε το ένα πάνω από το άλλο ώστε να σχηματιστεί ένα μενού. Βάζουμε το μενού επάνω στο μαύρο χαρτόνι και τα συρράπτουμε όλα μαζί στην αριστερή πλευρά. Μπορείτε να το κάνετε όσο μεγάλο θέλετε (βλ. τάμπλετ;)
                       IPHONE2   IPHONE1
Περιττό να σας πω οτι το συμβολικό παιχνίδι πήρε και έδωσε με τις κατασκευές μας;) Τρελές συνομιλίες!
Επίσης, αφού μιλήσαμε για τα γενέθλια του καθένα τοποθετήσαμε τα κεράκια μας στα κεκάκια-μήνες, καταγράψαμε τα γενέθλια των παιδιών σε πίνακα και βρήκαμε ποιο μήνα γεννήθηκαν τα περισσότερα παιδιά της τάξης μας!
20140929_115842
Και φυσικά, αφού μιλήσαμε για γεννητούρια παρακολουθήσαμε και ένα υπέροχο αστείο βιντεάκι που στάθηκε αφορμή για πολύ συζήτηση, αφού άνοιξε το μεγάλο ζήτημα της διαφορετικότητας και της αποδοχής, το οποίο δουλέψαμε την επόμενη ημέρα.
Καλή Κυριακή να έχετε! Keep walking xxx