Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Γωνιά υπολογιστή: ψηφιακοί κανόνες

         Φέτος οι κανόνες μας για τη γωνιά του υπολογιστή έγιναν ψηφιακοί. Ετοίμασα μια παρουσίαση Powerpoint που περιείχε τις εικόνες των κανόνων και τα παιδιά καλούνταν να τις “διαβάσουν”, να μου υπαγορεύσουν τους κανόνες ώστε να τους γράψω στις καρτέλες, αλλά και να τους μαγνητοφωνήσουν. Έτσι φτιάξαμε όλοι μαζί μια παρουσίαση κανόνων που αποθηκεύσαμε στην επιφάνεια εργασίας και τα παιδιά μπορούν να την “τρέξουν” μόνα τους και να ξαναθυμηθούν τους κανόνες όποτε θέλουν ή χρειαστεί;).

Η αρχική παρουσίαση είναι η παρακάτω (κλικ για να την αποκτήσετε).

image

Την έχω αφήσει “ανοιχτή” ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τους κανόνες και να βάλετε όποιους εσείς θέλετε. Αν πάλι δεν έχετε ιδέα από Powerpoint απλά στις καρτέλες των κανόνων θα κάνετε ένα κλικ δίπλα στον αριθμό του κανόνα και θα γράφετε αυτό που σας υπαγορεύουν τα παιδιά. Αν θέλετε και να ηχογραφήσετε τους κανόνες θα σας δείξω πως γίνεται.

Αφού, λοιπόν, τα παιδιά μας υπαγόρευσαν τον πρώτο κανόνα σηκώνουμε ένα παιδί για να τον ηχογραφήσει.

2

3

Έτσι ηχογραφούμε έναν έναν όλους τους κανόνες. Ευκολάκι; Μετα…

4

Το ίδιο κάνουμε και με τους υπόλοιπους κανόνες μας.

5

Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τον κόπο σας στην επιφάνεια εργασίας, κατα προτίμηση, για να τον βρίσκουν τα παιδιά εύκολα. Μετά μπορείτε να τους ακούτε κάθε μέρα;). Εννοείτaι οτι τέτοιες παρουσιάσεις μπορείτε να φτιάξετε για όλους τους κανόνες της τάξης.

Καλή εβδομάδα σε όλους και Keep walking xxx