Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ClassDojo: Σύστημα αξιολόγησης της συμπεριφοράς στην τάξη

     Έχετε φτιάξει ήδη κάποιο υλικό για να αξιολογείτε την συμπεριφορά των παιδιών στην τάξη αλλά δεν λειτουργεί όπως θα θέλατε; Συνδυάστε το υλικό που φτιάξατε με κάτι που συνδυάζει τον ήχο, την εικόνα και την τεχνολογία και αυτό δεν είναι άλλο από το ClassDojo. Ένα πολύ βολικό προγραμματάκι για την τάξη που θα αρέσει στα παιδιά και που μπορείτε να το συνδυάσετε με αρκετές δραστηριότητες. Παρακάτω σας έχω μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος στην οποία, όμως ξεχασα να αναφέρω οτι το προϊόν διαθέτει και timer. Βάζετε στα παιδιά ορισμένο χρόνο για να μαζέψουν τα παιχνίδια το πρωί από την τάξη ή να τελειώσουν μια εργασία που κάνουν σε ομάδες κτλ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι να έχει το νηπιαγωγείο σας υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Μαμάδες, εαν καταλάβατε καλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσείς το προγραμματάκι αυτό στο σπίτι ποικιλοτρόπως.  Να μην συζητάμε τα αυτονόητα;).

Εάν πάλι δεν έχετε ούτε υπολογιστή, ούτε πολλά υλικά για κατασκευές, “κατεβάστε” αυτή τη μηνιαία καταγραφή της συμπεριφοράς του παιδιού σε μορφή pdf κλικάροντας την εικόνα.

                                       image

Και όπως είπε και ο εκφωνητής του ιστορικού  Euro2004 “ Δεν περιγράφω άλλο!” :)

Σας φιλώ και Keep walking xxx