Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Στο κάμπινγκ

Το σημερινό μας θέμα ήταν η κατασκήνωση. Νωρίς το πρωϊ η κ. Χριστίνα έβαλε μπρος για να ετοιμάσει παγωτό μπανάνα με την παγωτομηχανή της. Χριστινάκι, σ’ ευχαριστούμε πουλίμ. Μας έφτιαξες τη μέρα!

IMG_3205

Και ενώ περιμέναμε να γίνει, στήσαμε στην αυλή του σχολείου μας μια σκηνή με όλα τα κομφόρ;) Όσοι από σας τώρα το βλέπετε για παράπηγμα…ε τί ναπω! Είστε τουλάχιστον κακεντρεχείς!

IMG_3200

Συζητήσαμε για τις κατασκηνωτικές μας εμπειρίες και μετά χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες κατασκηνωτών-μπλέ/κίτρινοι/κόκκινοι  (3 νήπια και 1 προνήπιο στην κάθε ομάδα). Η κάθε ομάδα έπρεπε να πάει στο μαγαζάκι με τα είδη κάμπιγκ που το διαχειρίζονταν άλλα προνήπια και να αγοράσουν τρία αντικείμενα για την κατασκήνωση. Οι μαγαζάτορες τους έδιναν την απόδειξη που επάνω είχε μισογραμμένα τα αντικείμενα με την τιμή τους, καθώς και έναν τιμοκατάλογο με όλα τα προϊόντα του μαγαζιού. Τα τρία νήπια της ομάδας έπρεπε να βρουν τα αντικείμενα της απόδειξής τους από τον τιμοκατάλογο, να αντιγράψουν σωστά τις λέξεις και μετά με τη βοήθεια του άβακα να υπολογίσουν το σύνολο του ποσού που ξόδεψαν και να το γράψουν στην απόδειξη.Αφού τελείωναν θα έπρεπε να δώσουν την απόδειξη στο προνήπιο της ομάδας τους, και εκείνο να τρέξει γρήγορα να τσουλήσει από την τσουλήθρα, να ετοιμάσει τα ξύλα για την φωτιά χρησιμοποιώντας τρία τουβλάκια του χρώματος της ομάδας του και να υψώσει το σημαιάκι φωνάζοντας : “έτοιμοι” Κερδισμένοι οι κατασκηνωτές  που τελείωναν γρήγορα μεν, με σωστή απόδειξη δε:).

                          camping2       kamping

IMG_3213 IMG_3216

IMG_3217 IMG_3220

Και αφού κουραστήκαμε για να΄”στήσουμε” την κατασκήνωσή μας έπρεπε να απολαύσουμε το αποτέλεσμα των κόπων μας.

Ξυπόλητοι όλοι στη σκηνή…

jf

φάγαμε το παγωτάκι μας που είχε ετοιμαστεί…

και ακούσαμε την περιπέτεια του “Τριγωνοψαρούλη εναντίον του μεγάλου καραχαρία”. Μια ιστορία για την διαφορετικότητα, τη συνεργασία, τους δυνατούς και τους αδύναμους.

dzbdv

(τα τουβλάκια δεξιά είναι η εστία της φωτιάς που ανάψανε έξω από τη σκηνή;).

Και κάπως έτσι πέρασε και η σημερινή ημέρα μας. Keep walking xxx