Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μεταμορφώσεις

         Δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για τον κύλο ζωής της πεταλούδας. Παρακολουθήσαμε τα παρακάτω βίντεο,

και αφού εντοπίσαμε τα στάδια αυτής της διαδικασίας, σκεφτήκαμε τι είναι αυτό που μας μαθαίνει η μεταμόρφωση της πεταλούδας. Πρέπει λοιπόν, καταλήξαμε, να έχουμε υπομονή και να προσπαθούμε πολύ και τότε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να πετύχουμε τον στόχο μας. Επίσης, είπαμε, οτι μπορεί κάποιος να μην έχει ωραία εμφάνιση (όπως και η κάμπια) αλλά να κρύβει μέσα του μια πανέμορφη ψυχή (όπως είναι η πεταλούδα:). Άλλωστε οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν οτι οι πεταλούδες είναι οι ψυχές των νεκρών και εμάς πολύ μας άρεσε η ιδέα οτι όταν δούμε μια πεταλούδα να πετάει κοντά μας μπορεί να είναι κάποιος που μας προσέχει, σαν φύλακας άγγελος;).

Μετά φτιάξαμε τη μαγική βεντάλια της μεταμόρφωσης. Τα νήπια έπρεπε να κολλήσουν τις λωρίδες χαρτιού με τη σειρά των αριθμών (1-18) και τα προνήπια να τις κολλήσουν “διαβάζοντας” – ακολουθώντας το σχέδιο που τους δόθηκε.

IMG_2718 IMG_2720

Τσακίζοντας μπρος πίσω στις λωρίδες μπορεί κάποιος ανάλογα από το που το κοιτάει να δει την κάμπια,

IMG_2726

να μεταμορφώνεται σε πεταλούδα!

IMG_2725

Αν κάνετε αυτή τη δραστηριότητα βάλτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν και να κόψουν τις λωρίδες από πριν (στις ελεύθερες ας πούμε ή την προηγούμενη μέρα).

                                        μεταμόρφωση1 μεταμόρφωση2

Τελείωσαμε την μέρα μας παίζοντας το παρακάτω ψυχοκινητικό παιχνίδι.

μεταμορφωση ης πεταλουδας ψυχοκινητικό

Οι πεταλούδες μου σε δράση!

               IMG_2741 IMG_2746IMG_2748   IMG_2749

Keep walking xxx