Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ανοιξιάτικες αισθήσεις και αναγνωστικό παιχνίδι

           Ξεκινήσαμε να μιλάμε σιγά σιγά για την Άνοιξη πιο δομημένα, λέγοντας λέξεις που μας θυμίζουν αυτή την εποχή. Τις κατέγραφα στο χαρτί και ζωγράφιζα δίπλα την εικόνα τους. Έτσι δημιουργήσαμε έναν πίνακα αναφοράς.

IMG_2598

Για να οργανώσουν τα παιδιά καλύτερα στη σκέψη τους το θέμα “άνοιξη” φτιάξαμε τα βιβλιαράκια των “ανοιξιάτικων αισθήσεων”. Μπορείτε το κατεβάσετε πατώντας στην εικόνα.

cschneiderspringgirl

Το κάθε παιδί ζωγράφισε αυτά που έχει συνδέσει στο μυαλό του με την άνοιξη και τα έγραψε , με τη βοήθεια του πίνακα αναφοράς. Εκ των υστερων συμπληρώσαμε και άλλες λέξεις που είχαν βρει τα παιδιά. Να σας πω οτι έκοψαν μόνο το εξώφυλλο. Τα εσωτερικά τα είχα έτοιμα κομμένα, γιατί δεν ήθελα η δραστηριότητα να ξεφύγει από το στόχο και να βαρεθούν τα παιδιά κόβoντας.

IMG_2603 IMG_2601

IMG_2605 IMG_2607

Μετά, ακολούθησε μια δραστηριότητα σύνθεσης προτάσεων και ανάγνωσης την οποία έκαναν και τα προνήπια πολύ εύκολα. Οι εικόνες δεν είναι δικές μου απλά τις έχω μεταφράσει. Εγώ προτίμησα να κόψω τις μικρές εικόνες ξεχωριστά ώστε τα παιδιά να συνθέτουν τις προτάσεις αρχικά και μετά να τις διαβάζουν.

Ψάχνουμε τις λέξεις,

IMG_2624

τις βάζουμε στη σωστή σειρά

IMG_2609

και διαβάζουμε:)

IMG_2634

προτασεις1 προτάσεις2 προτάσεις3 προτάσεις4 προτάσεις5 προτάσεις6 προτάσεις7 προτάσεις9 προτάσεις10

Καλή εβδομάδα να ’χετε, Keep walking xxx