Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τα σποράκια της ειρήνης

          Σήμερα μιλήσαμε για την ειρήνη και τον πόλεμο. Διαβάσαμε την πολύ ωραία ιστορία “ Ο σπόρος της ειρήνης” (Κάποτε κι ενώ όλα ήταν όμορφα, ήσυχα και ειρηνικά, ένας σπόρος, ένα μικρούτσικο κουκούτσι που έπεσε από τον ουρανό και στάθηκε πάνω ακριβώς στη γραμμή των συνόρων της χώρας των σκαραβαίων με τη χώρα των σκαθαριών, έγινε η αιτία ν' αρχίσουν μεγάλες διαμάχες. Καθένας από τους δύο λαούς διεκδικούσε το κουκούτσι για λογαριασμό του. Οι εξοπλισμοί και οι πολεμικές ετοιμασίες έδιναν κι έπαιρναν. Όμως την κρίσιμη στιγμή οι δύο αντίπαλοι λαοί διαπίστωσαν πως τη λύση στη διαφορά τους την είχε δώσε ήδη το ίδιο το κουκούτσι... ο σπόρος της ειρήνης. )

και φτιάξαμε αυτά τα γλυκούλικα κουτάκια.

IMG_0737

ΤΟ ΣΠΟΡΑΚΙ ΤΗς ΕΙΡΗΝΗΣ

Πήραμε μερικούς σπόρους από τα υλικά του σχολείου μας και ακολουθήσαμε την παρακάτω “διαδικασία” για να τους μετατρέψουμε σε σπόρους ειρήνης,

διάβασαμε ένα ποίημα για την ειρήνη όλοι μαζί

και ψεκάσαμε τους σπόρους με το μαγικό υγρό που μου’χει δώσει η νεράϊδα για τα “έκτακτα” που προκύπτουν στην τάξη;)…και

voilà !

IMG_0739

τα σποράκια της ειρήνης! Έτοιμα να μπουν στα κουτιά μας και να φυλαχτούν για μια ιδαίτερη στιγμή. Ξέρετε από αυτές που ένας ανόητος τσακωμός σε κάνει να μην μιλάς με κάποιον που στην ουσία αγαπάς πολύ ή με τον οποίο δεν σε χωρίζει τίποτα σημαντικό. Αυτά τα μαγεμένα σποράκια σίγουρα θα ξαναφέρουν την ειρήνη:).

Keep walking xxx