Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μόμπιλε: Ανάσταση

         Αυτές τις μέρες φτιάξαμε σταδιακά ένα μόμπιλε που δίχνει τη σειρά των γεγονότων ως την Ανάσταση.

Ξεκινήσαμε με το κολάζ-ψηφιδωτό ενός σταυρού αφού πρώτα έδειξα στα παιδιά εικόνες από ψηφιδωτά, καταννοήσαμε την έννοια της ψηφίδας και περιγράψαμε την τεχνική κατασκευής ενός ψηφιδωτού.

ΣΤΑΥΡΩΣΗ

P4030395      P4050402

Image-Flat-7

Στη συνέχεια, τους αφηγήθηκα την ιστορία του κοκκινολαίμη και της παπαρούνας και φτιάξαμε τις δικές μας παπαρούνες για να στολίσουμε τον τάφο του Ιησού.

Τάφος: κόκκινα μικρά πιατάκια κομμένα στη μέση και ενωμένα στην κορυφή με κόλα συλικόνης. Στην μπροστινή όψη είχα κόψει ένα ημικυκλικό άνοιγμα (πόρτα).

Παπαρούνες: κόκκινα στογγυλά κομμάτια κάνσον. Τα παιδιά τα μετατρέπουν με τα δαχτυλάκια τους σε μικρά ποτηράκια και στη μέση κολάνε ένα μαύρο γκοφρέ μπαλάκι.

Κολάνε τις παπαρούνες περιμετρικά του πιάτου και κόβουν και ένα στρογγυλό που είναι η πέτρα με την οποία σφραγίζει ο τάφος (αρχικά δεν είχα σκεφτεί να την φτιάξω αλλά τους έκανε εντύπωση όταν την είδαν στους πίνακες και τους έμεινε, οπότε την ενσωμάτωσα:). Διπλόκαρφο στην κορυφή για να ανοιγοκλείνει.

ΤΑΦΗ

P4050398     P4050405

Τέλος, φτιάξαμε την Ανάσταση του Ιησού στον ουρανό.

 

ΑΝΑΣΤΑΣΗ

P4050406        Image-Flat-9

Όλα μαζί τα στερέωσα σε σουβλακοξυλάκια;) Αυτά είχα αυτά έβαλα. Αύριο θα γράψουμε και ταμπελίτσες με τις τρείς λέξεις (σταύρωση/ ταφή/ ανάσταση) αφού παίξουμε πρώτα διάφορα παιχνιδάκια με τις συλλαβές (προσπαθούμε να σχηματίσουμε τις λέξεις ενώνοντας τις σωστές συλλαβές. Τα παιδιά δεν θυμούνται όλα τα γράμματα ωστόσο αποκλείοντας αυτά που θυμούνται φτιάχνουν τις λέξεις. Μετράμε τις συλλαβές των λέξεων και τις ταξινομούμε με βάση τον αριθμό συλλαβών από τη μικρότερη στη μεγαλύτερη ή το αντίθετο κτλ).

SGH (πλαστικοποιούμε/ κόβουμε/ παίζουμε)

fhy (δίνουμε μία σειρά σε κάθε παιδί να γράψει τις λέξεις με βάση τις συλλαβές τους και τις κολάμε στο μόμπιλε)

                       P4050400

 

Άντε παιδιά μου καλό Πάσχα εύχομαι σε όλους και καλή Ανάσταση!

Keep walking xxx