Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Συναισθήματα: Έρωτας και αγάπη

                                 Image1
Χρόνια πολλά σε αυτούς που είναι ερωτευμένοι με ότι κι αν είναι ερωτευμένοι!
         Μιλάμε για συναισθήματα σήμερα αρχίζοντας από το σημαντικότερο όλων: τον έρωτα αλλά και την αγάπη. Φυσικά, αποκαλύψαμε τους δικούς μας έρωτες, κοκκινίζοντας και ψελλίζοντάς τους μέσα από τα πρώτα μας δοντάκια, αλλά το κάναμε. Είπαμε, πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να δηλώσουμε την αγάπη μας στον άλλον. Χάδι, άγγιγμα, αγκαλιά, βλέμμα. Αλλά ο πιο σημαντικός είναι ο λόγος. Έτσι φωνάξαμε δυνατά “σ’ αγαπώ” και νιώσαμε όμορφα γιατί ξαφνικά γέμισε η τάξη μας καρδιές;)
Για να συνδέσουμε τη διατροφή με το νέο μας θέμα, μας βοήθησε το υπέροχο παραμυθοτράγουδο των Γιάννη και Ελεονώρας Ζουγανέλλη,


                                                  e5qtyer
        

Περιγράφει με όμορφο τρόπο το συναίσθημα του έρωτα, την αγωνία, την τρυφερότητα, το δόσιμο του ενός στον άλλον, το “νοιάξιμο” (πόσο Ελλάδα μυρίζει αυτή η λέξη).
Μετά ζωγραφίσαμε το ερωτευμένο ζευγάρι, και το στολίσαμε με καρδιές κόκκινες τις οποίες αποτυπώσαμε χρησιμοποιώντας χάρτινα ρολά.

P2140177  P2140179    
                                  P2140184

Επίσης, φτιάξαμε καραμελομηχανές και τις ανταλλάξαμε με τους αγαπημένους μας.
Ζητήστε από τα παιδιά να φέρουν από ένα κουτάκι καραμελάκια - σοκολατάκια χρωματιστά (40 λεπτά το ένα κάνουν) για να γεμίσουν την καραμελομηχανή για τον αγαπημένο τους. Πιάστε τα από πίσω με επισυναπτήρα ή ζελοτέϊπ. Αυτό είναι το δικό μου για το μπορμπόνι μου (του το έταξα όταν με είδε στο σπίτι να τα ετοιμάζω;).
 
           σάρωση0028    P2140186                      

Keep Loving xxx