Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Out of control!

Until some days ago, I had nothing against German people. You see my personal theory and culture always favors the people of a country and not the governors.  But…my friends there is always a red line in life. If you cross it, it means that you are out of control and therefore you are becoming (or have become)  dangerous for others and yourself. History has drawn that line in Germany’s case and all nations know what that is.

It is high time German people rebelled against the “violence” their government is trying to impose on Greece and other countries. Unless it has become like a habit to you begging for forgiveness and trying to get rid of  the “ hitleric” stigma that  your country’s  actions keep on putting on your shoulders. And that, my friends, is quite a heavy weight! Don’t you think?

Below, you can read a letter that a member of the Greek Parliament has sent to Mr.(?)  Volker Kauder in response to his hilarious demand which in  few words was :“ Let’s take over the governance of Greece or else Greece should be led out of the Euro!

 

Η επιστολή Δημαρά:

"Κύριε Κάουντερ,

Άκουσα έκπληκτος και γεμάτος οργή τη δήλωσή σας περί ανάγκης τοποθέτησης Επιτρόπου στη χώρα μου.

Το χρέος μου, ως Έλληνα Βουλευτή και Πολίτη, Εκπροσώπου του Λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με οδηγεί και με υποχρεώνει να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την αποικιοκρατικού χαρακτήρα απαράδεκτη δήλωσή σας, η οποία απάδει από κάθε έννοια Δημοκρατικής Νοοτροπίας, Σεβασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Ευρωπαϊκού κεκτημένου και Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

Αν είχατε διαβάσει λίγο Ιστορία, θα γνωρίζατε ότι ο Τόπος, που για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ανθρωπότητας επιδιώκετε να κατακτήσετε -τούτη τη φορά δια της φτωχοποίησης της Κοινωνίας και της οικονομικής ασφυξίας- είναι ο Τόπος, στον οποίο εσείς οι Γερμανοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι οφείλετε τη συνέχειά σας, στη διάρκεια των αιώνων.

Αν είχατε μελετήσει Γκαίτε, για παράδειγμα, θα το ξέρατε. Στη Χώρα μου, οφείλετε το γεγονός ότι από άγριοι και απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε συντεταγμένο έθνος, μόνο που όπως φαίνεται η πρώτη σας ιδιότητα είναι γονιδιακή και δεν σας εγκαταλείπει.

Αυτή η Χώρα, δεν Πωλείται, δεν Αγοράζεται, δεν Κατακτιέται. Και αυτό, επίσης, θα το γνωρίζατε, αν είχατε διαβάσει ιστορία. Εμείς, προτάσσουμε τον Πλάτωνα απέναντι στο δικό σας Χιτλερισμό και τον Οικουμενικό Χαρακτήρα του Πολιτισμού μας και την Προκοπή απέναντι στη διαχρονικά αποικιοκρατική νοοτροπία και διάθεσή σας.

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει προκληθεί, κατά βάση, από την νοσηρή κατάσταση πάνω στην οποία χτίζετε τον δικό σας εθνικοσοσιαλιστικό καπιταλισμό.

Μην πλανάστε: Όπως ιστορικά συμβαίνει, πάντοτε, η προσπάθεια εξαθλίωσης της Ελλάδας και της Ελληνικής Κοινωνίας θα γίνει για εσάς και τους ομοϊδεάτες σας μπούμερανγκ, όπως και έγινε και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τον οποίο, εσείς προκαλέσατε και αιματοκυλήσατε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τότε, ψάχνατε Gastarbeitern να χτίσουν επάνω στα ερείπια που άφησε η Χιτλερική θηριωδία, τώρα ψάχνετε καταναλωτές να αγοράζουν τα αποθηκευμένα προϊόντα βαριάς βιομηχανίας.

Αφού, φτωχοποιήσατε την Ελλάδα (σας θυμίζουν κάτι, οι υποθέσεις SIEMENS και THYSSEN;) και με κατακτητική διάθεση απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη, αρνείστε να αντιληφθείτε ότι η φτωχή Ελλάδα, σημαίνει και φτωχή Γερμανία. Αρνείστε την πραγματικότητα και οδηγείτε το Λαό σας στην Ιστορική ανυποληψία, από όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά Έθνη.

Επειδή, η Ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται και δεν διαγράφεται, οφείλετε σεβασμό στη Χώρα που σας έμαθε ποια είναι τα Ανθρώπινα Ιδεώδη και πόσο Πολύτιμος είναι ο Οικουμενικός Χαρακτήρας τους. Εδώ, ηττήθηκε με πάταγο ο Αδόλφος Χίτλερ. Εδώ, θα ηττηθούν και οι Πολιτικοί και οι γονιδιακοί του Επίγονοι.

Επειδή, η τακτική σας είναι δυνατό να οδηγήσει στα άκρα, σε κατάσταση την οποία δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε, προσεγγίστε έστω και την ύστατη στιγμή το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, το Διεθνές Δίκαιο και την Ιστορική Πραγματικότητα.

Η Ελλάδα, το Ιστορικό Έθνος της Ευρώπης, είναι η Γη της Ανεξάρτητης Σκέψης, της Ελεύθερης Βούλησης και της Γέννησης της Δημοκρατίας: Δεν Υποτάσσεται, δεν Κατακτιέται, δεν Κυβερνάται".

 

Keep walking

Περιβαλλοντικά προβλήματα: Λύσεις–“μειώνω”

           Ωραία, λοιπόν, μάθαμε ποιά είναι η καταστροφή που προκαλεί ο άνθρωπος στο περιβάλλον. Τί μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους και να σώσουμε τη Γή μας;Τα παιδιά ανέφεραν πολλές απόψεις. Σήμερα επικεντρωθήκαμε σε αυτές που προτείνουν τη “ΜΕΙΩΣΗ”.

Μειώνουμε τα σκουπίδια, την άσκοπη κατανάλωση νερού και ρεύματος.

 

Image9

 

Ετοίμασα καρτέλες που ανά δύο παρουσιάζουν διαφορετικές συμπεριφορές (μία υπέρ της μείωσης και μία κατά). Ζητούσα από το κάθε παιδί να επιλέξει ένα ζευγάρι τη φορά και να μας εξηγήσει σε ποιά από τις δύο συνθήκες μειώνουμε και άρα ευνοούμε το περιβάλλον. Χρειάστηκε να εξηγήσω δύο καρτέλες. Τη λάμπα, που δεν την ήξεραν τα παιδιά, και εκείνη όπου ένας άντρας ποτίζει τον κήπο με νερό που έχει συλλέξει σε βαρέλι από τη βροχή. Στις  παρακάτω εικόνες σας έχω βάλει και δύο ανθρωπάκια σε περίπτωση που επιλέξετε να φτιάξετε πίνακα με χαρτόνι.

meiwsh1   meiwsh2    meiwsh3

Εμείς για να μην φτιάξουμε πίνακα και σπαταλήσουμε το χαρτονάκι μας, βάλαμε μία κορδέλα στον πίνακά μας και με μία πινέζα όρισα τις δύο περιοχές όπου τα παιδιά θα κρεμούσαν με μανταλάκια τις καρτέλες. Η δεξιά πλευρά για την  περιβαλλοντικά λάθος στάση και η αριστερή για την ορθή.

            P1310135    P1310136

image

 

Τέλος, κάνοντας μια βόλτα στην τάξη μας αποτυπώσαμε με την φωτογραφική μας μηχανή τον  τρόπο που συμβάλουμε εμείς στη “μείωση” αυτή και φτιάξαμε μία αφίσα με τις φωτογραφίες. Συγκεκριμένα:

- Χρησιμοποιούμε παγουρίνο και όχι πλαστικά μπουκάλια.

- πάνινες πετσετούλες και όχι χαρτί κουζίνας

- σουπλά αντί για τραπεζομάντηλα μιας χρήσης που χρησιμοποιούσαμε παλιότερα. Τα σουπλά επίσης δεν χρειάζονται πλήσιμο όπως το πάνινο τραπεζομάντηλο.

- Διαλέγουμε ηλεκτρικά που δεν καταναλώνουν πολύ ενέργεια.

- Δεν πετάμε τις μπαταρίες στα σκουπίδια αλλά στον ειδικό κάδο.

-Ακόμα (φωτογραφία που δεν βγήκε καλή) χρησιμοποιούμε για τις κατασκευές μας την άσπρη ρευστή ατλακόλα που έχουμε αγοράσει σε μπουκάλια του λίτρου και γεμίζουμε με αυτήν τα τέσσερα βαζάκια μας. Οι UHU τελειώνουν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερα σκουπίδια.

- (φωτογραφία που επίσης δεν βγήκε καλή και δεν είχαμε χρόνο για νέα). Τα είδη για τον ύπνο/ ξεκούραση (σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια) τα φυλάμε στις τσάντες τις πάνινες που αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ εαν κάποιος δεν θέλει να χρησιμοποιεί πλαστικές. Έτσι, δεν καταστρέφονται καθόλου και άρα δεν δημιουργούμε περισσότερα σκουπίδια.

- Και φυσικά τα σκουπίδια για μας, είναι μικροί θησαυροί που δεν πετάμε ποτε!

P1310148

 

 Keep walking xxx