Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σύμβολα: Τα σύμβολα της ειρήνης

         

           Σήμερα μιλήσαμε με τα παιδιά για τη λέξη σύμβολο. Είπαμε οτι σύμβολο είναι κάτι που όταν το βλέπουν οι άνθρωποι τους θυμίζει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Έτσι όταν βλέπουμε τη σημαία μας αμέσως σκεφτόμαστε την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τις σημαίες των άλλων χωρών.

Δείχνουμε και άλλα σύμβολα στα παιδιά.

 

                         Image20 image

ζητάμε να μας πουν αν τα γνωρίζουν, αν τα έχουν δεί κάπου και τί μπορεί να σημαίνουν. Τους ζητάμε να μας πούν τι άλλο θα μπορούσε να συμβολίζει την ειρήνη.

Αφού συζητήσουμε για τα σύμβολα και κυρίως αυτά της ειρήνης προσπαθούμε να αναλύσουμε την εικόνα με το περιστέρι και το όπλο αλλά και τις παρακάτω. Είναι μια ωραία αναγνωστική δραστηριότητα αποκωδικοποίησης της εικόνας την οποία αν θέλετε να κάνετε πιο ολοκληρωμένα μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να φτιάξουν μια εικόνα – σύμβολο για τον εαυτό τους . Μοιράστε τους μικρά τετράγωνα χαρτονάκια αφήστε τους να φτιάξουν κάτι ο καθένας για να συμβολίσει τον εαυτό του και μετά να το παρουσιάσει στην παρεούλα. Στη συνέχεια το κάθε παιδί μπορεί να κολλήσει το σύμβολό του πάνω σε μία καρέκλα η οποία από δω και πέρα θα είναι δική του.

 

                                     Image65767

 

Εμείς σήμερα φτιάξαμε ένα εύκολο κολάζ που το ονομάσαμε “παλάμες της ειρήνης”.

 

                            peristeri    σάρωση0006

 

                  PA261247  PA261245

 

Εύχομαι να γιορτάσετε όμορφα με τα παιδιά σας τη φετινή 28η Οκτωβρίου. Από μένα πολλά φιλιά και Keep walking;).