Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πινακίδες μήνες και δραστηριότητα για τις εποχές.


          Αυτές είναι πινακίδες που έφτιαξα χρησιμοποιώντας τα γραφικά της Ο. Κατσένη που υπάρχουν στο site http://www.matia.gr/. Είναι πολύ όμορφες για να τις χρησιμοποιήσετε όπου κι αν χρειαστείτε να έχετε εποπτικό για τους μήνες.



mhnes aut  mhnes spr  mhnes sum

Την Παρασκευή που αναφερθήκαμε στις εποχές κάναμε μια ομαδική εργασία ή οποία στολίζει ήδη την τάξη μας.

                             P9211183

Επιλέξαμε για κάθε εποχή ένα χρώμα, χωριστήκαμε σε 4 ομάδες και η κάθε ομάδα κόλλησε στην εποχή της το αντίστοιχο ποιηματάκι. Στη συνέχεια και αφού επισημάναμε οτι ο κάθε χρόνος κάνει ένα μεγάλο κύκλο και μετά ξεκινάει ένας νέος χρόνος, ένα παιδί από κάθε ομάδα-εποχή σηκωνόταν και διάλεγε από τις εικόνες που είχαμε κόψει, εκείνη που ταίριαζε με την εποχή που αντιπροσώπευε και την κολλούσε στο αντίστοιχο χρώμα.
π.χ τα παιδιά της ομάδας του φθινοπώρου έπρεπε να βρούνε τις εικόνες που ταιριάζουν στο φθινόπωρο και να τις κολλήσουν στο πορτοκαλί μέρος του κύκλου.

Αυτή τη δραστηριότητα την έκανα πέρυσι για πρώτη φορά και βοήθησε πολύ, έχοντάς την όλο το χρόνο στην τάξη, τα παιδιά να καταννοήσουν την εναλλάγη των εποχών αλλά και την κυκλικότητα (επαναληπτικότητα)  της έννοιας του χρόνου. Υπήρξε σημείο αναφοράς για αρκετές δραστηριότητες.

σάρωση0004 σάρωση0006 σάρωση0007 σάρωση0008 
σάρωση0009 σάρωση0020 σάρωση0021

σάρωση0017  σάρωση0022  σάρωση0024  σάρωση0023

Φιλιά  Keep walking;)